top of page

VORES TILGANG TIL LÆRING

Læringstrappen
Læringspyramiden
Læring fremfor undervisning
 

I læringshuset er hovedfokus for undervisningen, at eleverne mærker en dynamisk læringsproces, der engagerer dem i læring.

Vi mener, at det fuldt muligt, at en lærer kan undervise intenst uden at eleverne nødvendigvis opnår læring.

Derfor fokuserer vi på læring i stedet for på undervising.


Læringspyramiden understreger den pointe. Optimal læring forudsætter, at eleverne bliver aktive deltagere i læringsprocessen. Igennem gruppediskusioner omkring målrettede opgaver, ved at øve sig i færdighederne, der skal læres og ved at vende underviserrollen om, så eleverne underviser hinanden og læreren.

Dertil kommer naturligvis de mere traditionelle undervisningsmetoder, hvor eleven indtager en mere passiv rolle, i toppen af pyramiden.

 

Relationer og tryghed før faglighed
 

Læringsforløbene er nøje tilrettelagt ud fra jeres skoles situation og ønske.
Uanset om forløbet er et intensivt fagligt læringsforløb eller målet udelukkende er øget trivsel, bygger vi forløbene op efter trinnene i Læringstrappen.
De 3 overordnede trin er baseret på mange års erfaring koblet med den nyeste forskning indenfor læring og neurovidenskab.
 

  1. Trin 1: Positive sociale relationer, tryghed og tilknytning 
    Professor i Developmental Cognitive Neuroscience, Adele Diamond, konkluderer i sit arbejde med børn, unge og læring at:

    ”In order for kids to reach their academic potential they need to be joyful and relaxed. They need to feel that they are in a socially supportive community they can count on…”

    Adele Diamond er kun en af mange læringsforskere, der anerkender vores menneskelige behov for at føle os trygge, hvis vi skal performe optimalt i en læringssituation. 
    På vores camps og læringsforløb betyder det, at opbygning af et trygt og positivt socialt fællesskab altid er første målsætning.
    Det gør vi igennem nøje tilrettelagte sociale aktiviteter og kommunikationstræning, der tillader eleverne at møde hinanden på tværs af normale relationer og hierakier, i en anerkendende tone.
    Det skaber tryghed og en stærk tilknytning til gruppen og det projekt vi sammen indgår i.
     

  2. Trin 2: Personligt lederskab og tro på at kunne lykkes 
    Styrkebaseret pædagogik danner rygraden i vores pædagogiske tilgang.
    Elevens læringsproces starter med base i de styrker han/hun allerede har og derfra identificeres det næste individuelle læringsniveau i forhold til det overordnede læringsmål.
    Den tilgang er kendt fra forskning i positiv psykologi, der dokumenterer at styrkebaseret udvikling har læringsmæssige fordele, der samtidig skaber en personlig tro på at kunne lykkes hos eleven.
    Den personlige tro på at kunne lykkes har professor i psykologi, Albert Bandura, beskrevet som begrebet: "Self-efficacy":

    ”Troen på egen evne til at organisere og udføre de handlinger, der kræves for at håndtere situationer, der sandsynligvis vil opstå”

    Dertil kommer træning i personligt lederskab med emner som:
    - Styrketest
    - Kommunikation og kropssprog
    - Egne værdier
    - Positivitetstræning
    - Præsentationsteknik
    - Selvkontrol
    - Planlægning og vedholdenhed
     

  3. Trin 3: Accelereret faglig læring
    Indholdet fra de to første trin bruger vi til at åbne det vi kalder elevernes læringsdør.
    Illustrationen viser en dør der kun åbner udaf, og som kun eleven selv kan åbne.
    Er eleven i et utrygt miljø eller mangler tro på at kunne lykkes forestiller vi os at døren er trukket til og ikke helt åben.
    Ved at etablere de to første trin i læringstrappen solidt i læringsforløbet bliver det muligt for eleven, at få tillid til at kunne lykkes og dermed interesse i selv at åbne døren for lærerens input.
     

Vil du vide mere om vores tilgang til læring?
 

Så kontakt Morten Lund på:

Tlf.: 20277588

eller

mail: ml@ungemedpower.dk

 

 

bottom of page